Plébániai hirdetések | Szentháromság Vasárnapja

2024.05.26

Hétfőn Canterbury Szt. Ágoston, szerdán Szt. VI. Pál pápa, szombaton Szt. Jusztinosz vértanú emléknapja lesz. Júniusban Szigetváron a hétköznapi szentmisék előtt fél órával Jézus Szíve litániát mondunk. Köszönjük a Rózsafüzér Társulatnak, hogy vezették a májusi litániákat.

Szombaton június 1-én reggel 9-kor a horváthertelendi faluháznál letéve az autót a szágyi Szt. István-forrást és az alsókövesdi halastavat érintve a Hollófészek-kilátóhoz kirándulunk. Táv 23km, szintkülönbség 367m. Helyenként sáros, csúszós szakaszok lesznek, néhol magas az aljnövényzet ezért túracipő, bot, hosszúnadrág javasolt. Jelentkezni a plébánián kell emailben május 30-a estig az utazás miatt.

Vasárnap Szentlászlón 9 órakor ünnepeljük Úrnapját szentmisével és körmenettel, előtte 8.15-től díszítünk. Szigetváron a Szt. Rókus-templomban este fél hatkor ünnepélyes vesperást végzünk, 6 órakor pedig ünnepi szentmisét az úrnapi körmenettel. Az úrnapi sátrakat 16.30-tól díszítjük, melyre várjuk az elsőáldozott és elsőáldozásra készülő hittanosainkat is. A szentmisében megáldjuk középszintű vizsgát tett ministránsainkat. Kérjük hittanosainkat és a kedves Testvéreket is, hogy hozzanak minél többen virágszirmot, virágot a körmenethez és az úrnapi sátrak díszítéséhez. Diákjainkat a körmenet után a Szt. Rókus Caritas lángosozásra várja a plébánián, amit ez úton is köszönünk.

Június 15-én szombaton tartjuk a szigetvári Páduai Szt. Antal-templom búcsúját, melyre mindenkit szeretettel hívunk. 17.30-kor imaóra, 18 órakor búcsúi szentmise lesz a templomban. 19 órától a Tinódi Lantos Sebestyén általános iskola ebédlőjében egyházközségi bált tartunk a búcsúnap tiszteletére. A bál egyfajta lezárása is a tanévnek. Szeretettel hívunk minden időst és fiatalt, nagyszülőt, szülőt és gyermeket! A bált a Csillagvirág Egyesület Csipkevirág néptánccsoportjának műsora teszi igazi ünneppé. Duffka Adrienn növendékeivel tánctanításra is készül az este során. Báli zenéről Kovács Péter (Pécs) gondoskodik. A bál batyus-jellegű és zártkörű. Belépéshez előzetes jelentkezés szükséges a plébánia elérhetőségein. A tombolán befolyt összeggel nyári gyermekprogramjainkat támogatjuk. Nyereménytárgyakat köszönettel fogadunk. Kérjük a felnőtteket, hogy 3.000 Ft-tal támogassák rendezvényünket. A 18 év alattiaktól csak regisztrációt kérünk.

Rosner Zsolt plébános Utazás ünnepről ünnepre című könyve 3.000 Ft-ért kapható a sekrestyében.