TurbéKihívás 2024 | A turbéki kegyhely mindannyiunk ügye

2024.04.15

Május 1-én szeretettel hívunk mindenkit tavaszi missziós programsorozatunk utolsó állomására a Szigetvári Várhoz a szigetvári városi majálisra. Itt népszerűsítjük a turbéki kegyhely ügyét. Kérjük, minél többen látogassanak ki, és vegyenek részt a programon ezzel is megmutatva a közösség erejét! Hozzanak plédet, kisszéket, poharat, napernyőt! Plébániánk sátránál lesz a gyerekeknek szervezett Kalandtúra 2 állomása. Szeretnénk részt venni a főzőversenyen a Szt. Rókus Caritas csapatával, akik virslit valamint töltött káposztát főznek. Aki szívesen velünk étkezik, kérjük, árpilis 28-ig jelezze a plébánián vagy szentmisék után a sekrestyében, melyik ételt kéri és hány fővel. Kérjük, támogassák az étkezés költségét. 15 órakor lesz a TurbékFutás a plébánia szervezésében, amelyen a Csónakázó-tótól a Páduai Szt. Antal-templomban őrzött turbéki kegyképig lehet futni. A futók befutóérmet kapnak. Nevezés 14 órától indulásig lehetséges a plébánia sátránál. A program egész ideje alatt adományokat gyűjtünk a turbéki kegyhely fenntartására. Adományaikat köszönjük!

A turbéki kegyhely, miként a 18-20. században a környék katolikus lakosságának találkozási helye volt. Célunk, hogy egyszer legyen újra találkozási hellyé Turbék. Tavaszi programsorozatunkkal szeretnénk elérni, hogy minél többen ismerjék meg Turbék kegyelemosztó helyét. 

Kérünk minden jóakaratú embert, segítse, hogy programjainkba minél többen bekapcsolódjanak iskoláink javára és Segítő Szűz Mária templomának megsegítésére.