Turbék 2023 | A turbéki kegyhely mindannyiunk ügye

2023.04.28

Célunk, hogy a turbéki kegyhely, miként a 18-20. században a környék katolikus lakosságának találkozási helye volt, legyen találkozási hellyé a környezetünkben élők számára a 21. században is.Tavaszi programsorozatunkkal szeretnénk elérni, hogy minél több környékbeli iskola, intézmény, cég és vállalat ismerje meg Turbék kegyelemosztó helyét. Jótékonysági programjaink résztvevői több, a programba bekapcsolódó iskola számára adakozhatnak játék– és sportszerre, és szavazhatnak is arra, hogy melyik intézményt támogatják. Elsőként jótékonysági hangversenyt szervezünk a szigetvári ferences templomba 2023. feburár 24-én 17 órára, ahol neves közreműködők és iskoláink diákjai, tanárai lépnek fel.Másodszor egy Városi keresztút megrendezését tűztük ki célul március 9-én szombaton. 13 órakor indulunk a Szt. Rókus templomból, és nevezetes szigetvári szakrális helyeket érintve jutunk el a turbéki kegytemplomhoz. Ide hittanosainkat várjuk, hiszen ők szavazhatnak ez alkalommal, hogy mely iskolát támogassuk. Természetesen várjuk családjaikat is és minden jószándékú felajánlót.Fő programunk május 6-án munkahelyi, családi, baráti közösségeket szólít meg egy egész napos jótékonysági rendezvényen való részvételre. Ez szombaton reggeltől 6/11/15,5 km távú gyalogos teljesítménytúrából vagy 32 km-es kerékpártúrából, ezzel párhuzamosan főzőversenyből, ebédidőt követően pedig egy helyben teljesítendő akadályversenyből áll. A programra cégektől, intézményekből olyan munkahelyi csapatokat várunk, akik délelőtt ketté oszolva túráznak vagy kerékpároznak illetve főznek, aztán csapatonként ebédjüket elfogyasztják, majd részt vesznek az akadályversenyen. A helyszínen a Plébánia ivóvizet és Toy Toy WC-t biztosít.A résztvevő cégek, intézmények nevezési díjjal támogathatják a kitűzött jótékonysági célt, és természetesen ezen felül is adományozhatnak a nemes célra. A résztvevő csapatok pedig a teljesített túrán, a főzőversenyen és az akadályversenyen elért pontszám függvényében fabatkákat kapnak, amelyekkel szavazhatnak a támogatni kívánt iskolára.

Előzetes (2023.05.02-ig) nevezési díjak május 6-ra:
Csapatonként
(5 főig) 15.000 Ft, további csapattagok 3.000 Ft/főHelyszíni nevezési díjak május 6-dikára:
Csapatonként
(5 főig) 20.000 Ft, további csapattagok 4.000 Ft/főA főzőversenyhez a szervezők ivóvizet biztosítanak.
Minden mást a csapatoknak kell hozniuk.
13 órára kell az ételnek készen lennie.

Jelentkezési lap itt letölthető. Beküldeni a plébánia elérhetőségein lehet. 

A program végén, az eredményhirdetés előtt a résztvevőkkel negyedórányi közös imádság keretében adunk hálát Istennek a turbéki Segítő Szűz Mária közbenjárásáért.

Nevezhető teljesítménytúrák (érkezés 13 órára):

  • Mozsgó, kastélykápolna–Turbék (6 km, gyalog, indulás 10.00-11.30 k.)
  • Nagyváty, víztorony–Turbék (11 km, gyalog, indulás 9.00-10.30 k,)
  • Ibafa, templom–Almáskeresztúr–Turbék (15,5 km, gyalog, indulás 8.00-9.30 k.)
  • Szigetvár, Zrínyi tér–Hobol–Bürüs–Szentegát–Dencsháza–Turbék (32 km, kerékpár, indulás 10.30-11.00 k.)

Kérünk minden jóakaratú embert, segítse, hogy programjainkba minél többen bekapcsolódjanak iskoláink javára és Segítő Szűz Mária örömére.